Épületgépészeti Kivitelezés 2.000 m2 felett

[PDF]

Ipari létesítmények

Ipari létesítmények

 

Ipari létesítmények kategóriába soroljuk a gyárakat, üzemeket, csarnok és a logisztikai épületeket.  Cégünknek nagy gyakorlata van mind az egyszerűbb raktárcsarnokok, mind pedig a termelő üzemek és kiszolgáló épületeik épületgépészeti kialakításában és a technológiai szerelésben. Tekintsen meg ezekből néhányat!

 

Projekt információk                          
 


Thyssenkrupp gyártóüzem - Jászfényszaru, 2017.

 

Német igényesség, német minőség jellemzi ezt a több mint 30 milliárd forintból megépített, 31.700 m2-es, öt épületből álló gyárat, amely 2 gyártócsarnokból - az egyik speciális vezérműtengelyek, a másik okos kormányrendszerek gyártására jött létre-, egy tesztépületből, egy szociális épületből és egy porta-őrházból áll. Fotógaléria

 MCS Vágóhíd - Mohács, 2017.

 

Közép-Európa legmodernebb sertésfeldolgozója épült fel Mohácson: új sertésvágó-, csontozó, daraboló és csomagoló üzem. Alapterülete 26.847 m2, a beruházás teljes költsége 21 milliárd forint. A tervezés és kivitelezés összesen négy évet vett igénybe.

 

Videó és fotógaléria


 

BSZL Zrt. raktárcsarnok - Soroksár, 2017.

 

BREEAM minősítést kapott a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. raktára, amely a kiszolgáló helyiségekkel együtt 7.300 m2.

 

A raktár egyharmada hűtött raktár, ahol páratartalmat és hőmérsékletet is szabályozunk. Speciális kültéri egységek biztosítják a hűtési energiát a beltéri egységekhez. Összteljesítmény 158 kW. A többi raktárterületen gázos termoventilátorokkal temperálunk.

 


 

Bilk Logisztikai Zrt. magasraktár - Soroksár, 2017.

 

A soroksári raktárváros legújabb létesítménye 1239 Budapest, Európa u. 12. szám alatti, "L2" 9.100 m2-es, 12,2 m belmagasságú, sprinklerezett magasraktár, emeleti irodai területekkel, szociális blokkokkal, étkezővel.

 

A projekt kivitelezésére 3 hónap állt rendelkezésünkre.

 


 

Eglo Magyarország Kft., gyár és raktár - Pásztó, 2016. 


Az EGLO pásztói termelési központja tovább bővült egy 3.500 m2-es, négyszintes üzemcsarnokkal a termelés kiszolgálására,  míg a raktározás egy 5.500 m2-es, teljesen automatizált áru-mozgatású, magasraktár funkciójú raktárépülettel egészült ki. 


Komplex gépészeti kivitelezési idő hat hónap volt.

 KEROX új gyáregység és irodaház - Sóskút, 2015.

 

Sóskút Ipari Parkjában épült fel a KEROX új gyáregysége a hozzá tartozó háromszintes, modern irodaépülettel együtt.

 

A beruházás értéke meghaladta a 3,5 milliárd forintot, a létesítmény mérete pedig majdnem elérte a 24.000 m2-t! A kivitelezésre mindössze 10 hónap állt rendelkezésünkre.

 TAKATA Légzsák-gyár és Logisztikai Központ - Miskolc, 2015.

 

2014 legnagyobb magyar beruházásaként emlegetik a japán TAKATA miskolci gyárát, amely az eddigi 7 gyár közül a legnagyobb, legmodernebb. A 16 épületéből a gyártócsarnok a legnagyobb méretű, mintegy 31.000 m2-es! Az egyes épületeknek igen eltérő, speciális gépészeti igényei voltak, és a rövid kivitelezési határidő (hat hónap) miatt, fontos volt a gyors és rendkívül precíz szerelhetőség is.

 

További információ: 1, 2, 3, képgaléria, videó ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés - HENKEL gyár, KörösladányHenkel-gyár - Körösladány, 2015.

 

A Henkel közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja új üzemcsarnokkal és több raktárépülettel bővült. A 13.000 m2-en található létesítményekben 8 db folyadék hűtő, 6 db légkezelő, 9 db füstelszívó ventilátor,  24 db kapulégfüggöny került beépítésre. A kiépített rendszer 870 kW fűtési teljesítményre és 1000 kW hűtési teljesítményre képes. Képgaléria

 


Sínia Bútorgyár - Bátonyterenye, 2014.

 

ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés - Sinia Bútorgyár, Bátonyterenye Bátonyterenyén, 10.700 m2-en, három "U alakban" elhelyezkedő csarnok épült, benne egy 600 m2-es irodával és egy önálló tárolóépülettel.


A termelés támogatása egyedi hűtés-fűtés rendszerrel valósult meg. A közel 2 Mrd forintos beruházást áprilisban kezdtük, és szeptemberben át is adtuk.


 

ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés -LEGO-gyár, NyíregyházaLEGO-gyár - Nyíregyháza, 2014.

 

Közel 60 milliárd forintból valósult meg a világ egyik legmodernebb, óriási méretű épületkomplexuma. A LEGO-csoport legzöldebb, legfejlettebb gyárát építettük meg Nyíregyházán. A 45.000 m2 alapterületű létesítmény rekord sebességgel, egy év alatt készült el! 

 

Így épült a LEGO-gyár - videó 1, videó 2, részletek


 

ENSI Épületgépészeti kivitelezés - F3R Acélszerkezetgyártó Kft.F3R-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. gyártócsarnoka  Bátonyterenye, 2013.

 

Kevesebb mint 3 hónap alatt készült el a Nógrád megyei Bátonyterenye ipari parkjában felépített, 1,115 nm alapterületű fémipari, acélszerkezetgyártó csarnok, amelyben egyedi tervezésű, speciális robottechnológiát alkalmaznak majd a gyártás során. Képgaléria


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Nestlé Hungária Kft.,BükNestlé Magyarország Kft. - Bük, 2012 - 2013.

 

A Nestlé a 13 Mrd forintos büki fejlesztésével Európa legnagyobb állateledel gyárkomplexumát hozta létre.A beruházással 55.000 m2-re nőtt a gyár alapterülete. Az új épület megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. Cégünk komplex épületgépészeti és technológiai szerelést valósított meg, úgy mint sűrített levegő, technológiai hűtés, technológiai kezeltvíz, légtechnika, technológiai légtechnika, stb.  További infók a beruházásról.


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Givaudan makói gyáraGivaudan Élelmiszergyár - Makó, 2012.

Ipari gyártócsarnok, magasraktár, energia épület - (4 épület, 45.000 m2) vízellátás, csatornázás, sprinkler-tüzivíz, gázellátás, sűrített levegő, gőzellátás, légtechnika, fűtés, hűtés, esővíz elvezetés, konyhatechnológia, hűtőraktárak, hidrogén ellátás komplett épületgépészeti, technológiai kivitelezési munkáit végeztük el.

További információk: 1, 2, 3, videó és képgaléria


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Henkel ragasztógyár, KörnyeHenkel Ragasztógyár és Raktár - Környe, 2011.

17.500 m2 épületkomplexumban - Ipari gyártócsarnokok, magasraktár, irodaépület, energia központok, szennyvízkezelő épület – biztosítottuk a vízellátást, csatornázást, cseppvíz, tüzivíz, és gázellátást, sűrített levegő és gőzellátást, légtechnika, fűtés, hűtés, esővíz elvezetést, hűtőkamra komplett kivitelezési, továbbá a nitrogén és hidrogén rendszer alapszerelési munkáit végeztük el.


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények -HILTI GyártócsarnokHILTI Gyártócsarnok bővítése - Kecskemét, 2011.

 

A 4,500 m2-es gyártócsarnok és irodaterület fűtési, hűtési, sűrített levegős, légtechnikai, szaniter, tüzivíz szerelési munkálatait végeztük el.

 

Felújítottuk a régi kazánházat, cseréltük a kazánokat. Fűtési teljesítménye 1 MW.


 

ENSI Épületgépészet, referencia, ipari létesítmények - BILK Logisztikai KözpontBilk Logisztikai Központ -  Soroksár, 2004-2010.


Eddig összesen kilenc, különböző időben történő beruházás, ipari létesítmény épületgépészeti kivitelezését valósítottuk meg, mintegy 110,100 m2-en. Többségük raktárcsarnok, de a kiszolgáló irodaépületek és a hűtött raktárak is megtalálhatóak közöttük.

 

Bilk Logisztikai Központ - KépgalériaENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Festo MagyarországFesto Budapest Központ - Budapest, 2003-2011.

 

A FESTO Magyarországnál három komoly ipari fejlesztésben vettünk részt az elmúlt évek során. Három gyártócsarnok, igényes irodaépület és parkolóház komplex épülegépészeti kivitelezési munkáit végeztük el.


Festo Budapest Központ - Képgaléria


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Zwack Unicum Nyrt. Zwack Unicum Nyrt. - Dunaharaszti, 2004-2006.

 

A világhírű Zwack Unicum Nyrt. Dunaharasztiban, a Coca-Cola szomszédságában két modern gyártócsarnokkal bővült az elmúlt évek során, amelynek komplex épületgépészeti kivitelezési munkái mellett, a két irodaépület is a fejlesztés része volt.  

 

Zwack Unicum  Nyrt. - Képgaléria


      ENSI Building Engineering, Technological and Energetical Constructing Ltd. - HVAC installation in Buildings over 2.000 m2


Services


 • Assessment of needs, quoting
 • HVAC design
 • Operational and energetical consulting
 • Complete implementing and constructing of HVAC system
 • Installation of industrial manufacturer technologies
 • Full implementation of energetical, operational projects
 • Acquisition of HVAC equipments
 • Technical control of HVAC
 • Licensing of HVAC
 • Service and maintenance

 

 

Specialties


 • Energetical investments
 • Industrial plants
 • Business centers, office blocks
 • Commercial installations
 • Other, special buildings, e.g. embassies, large kitchens, film studios, musical centers, etc.

          HVAC implementing

 


Clients - Partners


 • Construction general contractors
 • Real estate developers
 • Industrial customers


Countries, where we work


 • Hungary
 • Russia
 • Poland
 • Germany

 

 

Values - Aspirations


 • Quality
 • Reliability
 • Efficiency
 • Human relations
 • Team work - with engineering and human aspects


        Commitment in the frontline.

   

    Contacts


     Office address:

    ENSI Kft.

    Groupama Aréna (Fradi-stadion)
    Budapest,
    Üllői út 129., I. emelet

    H - 1091


    Phone: +36 1 248-2199
    Fax     : +36 1 248-2190

    Direct e-mail: Click here!


                             


 

       Ensi Kft. - Quality Assurance Systems: MSZ EN ISO 9001:2008 / 2015.november;  MSZ EN ISO 14001:2004 / 2017. november

       Innovative solutions: HVAC systems for cleaning room technology, environment-orientated and energy-saving HVAC systems implementing

       All that is HVAC: Cooling, heating, ventilation, air conditioning, compressed air, water, canal, gas, fire water, rain water systems, fire protection, sprinkler system,

     HVAC insulation, builiding automation.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk